LEVREK PİLAKİ (Sayın Şener ERGUNSÜ'nün tarifidir)
Malzemeler (4 Kişilik): Bir adet kilodan aşağı olmayan levrek, bir baş soğan, tane karabiber, tuz, bir adet defne yaprağı, iki adet limon, maydanoz ve dereotu...
Yapılışı: Balık temizlenip yıkandıktan sonra ortada ikiye bölünür ve tencerenin içerisine konur. Üzerine çıkana kadar su ilave edilir.Suyun içerisine dörde bölünmüş bir adet soğan, karabiber, tuz ve bir adet defne yaprağı konularak 15 dakika kaynatılır.

Etleri kılçıklarından ayıklanır. Balık şekli verilerek, ayıklanan etler bir kayık tabağa konulur. Etlerin üzerinde sızma zeytinyağı gezdirilir ve iki adet limon sıkılır. En üste de maydanoz ve dereotu ilave edilerek tabak süslenir.


Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder